Academy kalender

« November - 2017 »
Z M D W D V Z
 
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
29
30
 

WORKSHOP - Personal Finance voor vrouwen

Slechts tien procent van de Nederlanders heeft een vaste adviseur bij de bank. Deze private banker is, of zou volledig op de hoogte moeten zijn van de persoonlijke situatie van de klant. Het overgrote deel van de Nederlanders heeft dus geen private banker en moet zijn informatie van het internet halen of van het callcenter van een bank zien te krijgen. Deze onpersoonlijke kanalen zijn echter niet geschikt voor het geven van een goed advies, omdat de privé-situatie van de klant niet in kaart is gebracht.

Hoe kom je aan informatie om zelf de juiste financiële beslissingen te nemen?

Dat begint bij het in kaart brengen van je huidige persoonlijke financiële situatie. Dit is het startpunt om je toekomst financieel te bepalen en hier zelf grip op te houden. 

Breng je eigen financiële situatie in kaart

In de workshop Personal Finance gaan we in op zaken die van invloed kunnen zijn op je persoonlijke, financiële huishouding. Daardoor krijg je zelf het gereedschap in handen, om in gesprekken met adviseurs, zoals notaris, verzekeringsagent en boekhouder, de juiste vragen stellen en de noodzakelijke informatie te krijgen. Daarnaast bespreken we recente trends en economische ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op je financiële situatie. 

Inhoud van de Workshop Personal Finance

Tijdens de workshop maak je in twee stappen een risicoanalyse en een actielijst om de geïnventariseerde risico’s aan te pakken. 

1. Inventarisatie

  • Wat is de invloed van je persoonlijke omstandigheden (alleenstaand, samenwonend of getrouwd) op je financiële situatie en mogelijkheden.
  • Hoe ben je nu verzekerd? Heb je de juiste zaken verzekerd?
  • Wat is de invloed van vaste en variabele inkomensbestanddelen op je uitgaven. Hoe zit het met je hypotheek?
  • Is je oudedagsvoorziening goed geregeld? Moet je je zorgen maken over een pensioenbreuk of zijn er andere oplossingen? Is je opgebouwde pensioen wel veilig?
  • Wat gebeurt er als je komt te overlijden? Hoe is de situatie voor de nabestaanden (partner en kinderen)? En welke invloed heeft een testament hierop? 

2. Analyse

In de analysefase bepaal je, op basis van de gemaakte inventarisatie welke risico’s je loopt. Kernvraag is of je deze risico’s kan en wil dragen? Met andere woorden: zijn de geïnventariseerde risico’s aanvaardbaar? 

Voor risico’s die je niet wilt lopen, moet een oplossing worden gevonden. Daartoe maak je een actielijst met de punten die met je notaris, verzekeringsagent of andere adviseur moet bespreken.

De workshop is interactief en er is voldoende tijd voor het stellen van vragen en discussies. De risicoanalyse is echter een persoonlijke activiteit die iedere deelnemer voor zich maakt. Uit privacyoverwegingen wordt de actielijst daarom niet gedeeld met anderen.

Kosten

In plaats van EUR 195 exclusief btw, geldt nu voor vrouwen een speciaal Diva Academy tarief van EUR 100 exclusief btw.

Maximaal 12 deelnemers.

Locatie: Rotterdam. De locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer. In de directe omgeving kan (betaald) geparkeerd worden.

Het programma:

- 16.30 uur tot 17.00 uur: inloop

- 17.00 uur tot 18.00 uur: deel 1 workshop Personal Finance

- 18.00 uur tot 18.45 uur: lichte maaltijd

- 18.45 uur tot 21.00 uur: deel 2 workshop Personal Finance

Tags: Finance

Waar, wanneer en hoe laat?

Rotterdam - dinsdag 29 maart om 16:30

Inschrijven