Academy kalender

« Augustus - 2019 »
Z M D W D V Z
 
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

WORKSHOP - Personal Finance

Banken wijzen vaak kredietaanvragen af, vooral die van ondernemers. Vaak ten onrechte. Wil je als ondernemer een goede kredietaanvraag indienen, dan is het belangrijk dat ook je privézaken goed op orde zijn.

Voor een ondernemer, vormen de zakelijke en de privé-vermogenspositie namelijk één geheel. Wil je als gelijkwaardig gespreksadviseur bij je bankadviseur aan tafel komen, dan moet je weten hoe je persoonlijke financiële situatie eruit ziet.

Slechts tien procent van de Nederlanders heeft een vaste adviseur bij de bank. Deze private banker is, of zou volledig op de hoogte moeten zijn van de persoonlijke situatie van zijn klanten. Het overgrote deel van de Nederlanders heeft dus geen private banker en moet zijn informatie van het internet halen of van het callcenter van een bank zien te krijgen. Deze onpersoonlijke kanalen zijn echter niet geschikt voor het geven van een goed advies, omdat de privé-situatie van de klant niet in kaart is gebracht.

Breng je eigen financiële situatie in kaart

In de workshop Personal Finance gaan we in op alle zaken die van invloed kunnen zijn op de je persoonlijke, financiële huishouding. Daarmee krijg je zelf het gereedschap in handen, om in gesprekken met adviseurs, zoals notaris, verzekeringsagent en boekhouder, de juiste vragen stellen en de noodzakelijke informatie te krijgen. Daarnaast bespreken we recente trends en economische ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op je financiële situatie.

Inhoud van de Workshop Personal Finance

Tijdens de workshop maken de deelnemers in twee stappen een risicoanalyse en een actielijst om de geïnventariseerde risico’s aan te pakken.

1. Inventarisatie

  • Wat is de invloed van je persoonlijke omstandigheden (alleenstaand, samenwonend of getrouwd) op je financiële situatie en mogelijkheden.
  • Hoe ben je nu verzekerd? Heb je de juiste zaken verzekerd?
  • Wat is de invloed van vaste en variabele inkomensbestanddelen op je uitgaven. Hoe zit het met je hypotheek?
  • Is je oudedagsvoorziening goed geregeld? Moet je je zorgen maken over een pensioenbreuk of zijn er andere oplossingen? Is je opgebouwde pensioen wel veilig?
  • Wat gebeurt er met je bedrijf als je komt te overlijden? Hoe is de situatie voor de nabestaanden (partner en kinderen)? En welke invloed heeft een testament hierop?

2. Analyse

In de analysefase bepaal je, op basis van de gemaakte inventarisatie welke risico’s je loopt. Kernvraag hier is of je deze risico’s kan en wil dragen? Met andere woorden zijn de geïnventariseerde risico’s aanvaardbaar?

Voor risico’s die je niet wilt lopen, moet een oplossing worden gevonden. Daarvoor maak je een actielijst met de punten die met je notaris, verzekeringsagent of andere adviseur moet bespreken.

De workshop is interactief en er is voldoende tijd voor het stellen van vragen en discussies. De risicoanalyse is echter een persoonlijke activiteit die iedere deelnemer voor zich maakt. Uit privacyoverwegingen wordt de actielijst daarom niet gedeeld met anderen.

 

Locatie: Rotterdam. De locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer. In de directe omgeving kan (betaald) geparkeerd worden.

Het programma:

- 16.30 uur tot 17.00 uur: inloop

- 17.00 uur tot 18.00 uur: deel 1 workshop Personal Finance

- 18.00 uur tot 18.45 uur: lichte maaltijd

- 18.45 uur tot 21.00 uur: deel 2 workshop Personal Finance

Kosten

EUR 195 exclusief btw

Tags:

Waar, wanneer en hoe laat?

Er is geen datum bekend.

Inschrijven

Het is nog niet mogelijk om in te schrijven.