Academy kalender

« Maart - 2018 »
M D W D V Z Z
 
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

De Bitcoin en de Zilvervloot

13 maart 2018 | Geschreven door: John Greijmans

In mijn vorige blog over bitcoins schreef ik dat in het verleden edelmetalen als geld werden gebruikt, net zo als sommigen onder ons nu denken dat de bitcoin als geld gebruikt kan worden. Deze week wil ik een andere overeenkomst tussen...Lees meer »

Finance en de Toekomst

26 februari 2018 | Geschreven door: John Greijmans

Nee, deze blog gaat niet over hoe de afdeling Finance er in de toekomst uit zou kunnen zien. Hier wil ik laten zien hoe Finance met die toekomst zou moeten omgaan. Historisch zijn financiële afdelingen vooral gericht op het achteraf...Lees meer »

Een bitcoin is niets waard!

09 februari 2018 | Geschreven door: John Greijmans

Op diverse plekken kom ik mensen tegen die graag spreken over bitcoins en hoeveel geld je er wel niet mee kunt verdienen. Ik ga nooit op deze gesprekken in. Hooguit maak ik een opmerking over het feit dat we vroeger in de zeventiende eeuw...Lees meer »

De Markt voor Zorg blijft verbazen

05 januari 2017 | Geschreven door: John Greijmans

Eind vorig jaar schreef ik twee blogs over de zorg in Nederland. Begin november publiceerde ik “Het is geen marktwerking, het is geen zorg!”. Mijn conclusie was dat er, in tegenstelling tot de heersende mening, geen sprake is van...Lees meer »

The drive towards excellence

03 december 2016 | Geschreven door: John Greijmans

There are many questions people can ask themselves. The most fundamental of them, are: who am I, what can I know, and how should I act? The answer to the last questions is important for this book. Many philosophers and other thinkers have...Lees meer »

Méér, niet Minder Marktwerking in de Zorg!

18 november 2016 | Geschreven door: John Greijmans

De conclusie in mijn vorige blog was dat er, in tegenstelling tot de heersende mening, géén sprake is van marktwerking in de zorg. Sterker, er is sprake van een planeconomie: zorgverzekeraars leggen ziekenhuizen een bindend budget op....Lees meer »