Academy kalender

« Juli - 2019 »
Z M D W D V Z
 
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

TRAINING - Debiteurenbeheer

Het gebeurt al te vaak. Een groeiend, goed renderend bedrijf gaat failliet of wordt tegen de zin van de eigenaar overgenomen. Vaak is de reden, dat klanten of te laat of helemaal niet betalen. Aangezien personeel, leveranciers en, niet te vergeten de omzetbelasting wel moet worden betaald, kan dat snel leiden tot een tekort aan geld. Met faillissement als mogelijke uitkomst. Debiteurenbeheer, ook wel Credit Management genoemd, zorgt ervoor dat klanten (op tijd) betalen.

Debiteurenbeheer is geen taak van één specifieke afdeling. Iedereen moet er op gefocust zijn dat gefactureerde bedragen ook daadwerkelijk binnenkomen. De training is daarom bedoeld voor iedereen in een onderneming of organisatie die regelmatig in contact komt met klanten. Dat kunnen zowel verkopers als operationele en financiële mensen zijn.

Doel en inhoud van de training

Debiteurenbeheer moet bijdragen aan het centrale doel van elke onderneming: groei en continuïteit. Nee zeggen tegen een klantorder moet daarom tot het uiterste minimum worden beperkt. De training Debiteurenbeheer geeft daarom methoden, richtlijnen en ideeën om het risico van te laat of niet betalen te vermijden of, in ieder geval te verminderen. De training bestaat uit twee modules:

Risicomanagement

In het proces van eerste klantcontact tot en met de ontvangst van betalingen voor geleverde producten of diensten, kunnen zich gebeurtenissen voordoen die er voor zorgen dat een klant te laat of niet betaalt. Door stapsgewijs dit proces te doorlopen, wordt in deze module nagegaan wat er mis kan gaan en belangrijker, hoe deze risico’s te vermijden of verminderen.

Credit Management

De tweede module gaat dieper in op de diverse punten uit het risicomanagement. Er worden praktische en onmiddellijk toepasbare tips gegeven over:

  1. Hoe te beoordelen of een klant in staat is zijn toekomstige rekeningen te voldoen
  2. Hoe de bestaande debiteurenpositie te monitoren
  3. Hoe, op de meest klantvriendelijke manier en zowel reactief als proactief, het verschuldigde geld binnen te krijgen.

Tags: Finance

Waar, wanneer en hoe laat?

Er is geen datum bekend.

Inschrijven

Het is nog niet mogelijk om in te schrijven.