Academy kalender

« Maart - 2019 »
Z M D W D V Z
 
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29
30
31
 

WORKSHOP - Beleggen en Ondernemen?

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor je oudedagsvoorziening. Bouw je niets op dan krijgt je op je zevenenzestigste hooguit AOW, en dat is vaak te weinig voor een onbezorgde oude dag. Uiteraard bouw je als ondernemer waarde op in je bedrijf. Maar mocht je dat onvoldoende of te risicovol vinden, dan moet je zelf geld sparen én laten renderen.

Als je naar de bank gaat, wordt je geconfronteerd met veel vragen en administratieve eisen. Voordat een bankadviseur over rendement wil praten, moet hij namelijk vastleggen hoe je persoonlijke financiële situatie eruitziet. Om daarop invloed te kunnen uitoefenen, is het van belang te begrijpen vanuit welk perspectief je adviseur zijn vragen stel, welke informatie hij wil weten en welke beleggingsdeuren hij op basis daarvan al dan niet dichtdoet.

Je moet duidelijk voor ogen hebben wat je beleggingsdoelstelling(en) en risicohouding zijn, en wat je van je beleggingsadviseur kan en mag verwachten in het kader van zijn wettelijke zorgplicht. Pas dan is het zinvol te praten over het beleggen in bijvoorbeeld aandelen, obligaties of onroerend goed, en het rendement dat daarmee moet en kan worden behaald.

Doel en inhoud van de workshop

Het doel van de workshop ondernemen en beleggen is inzicht krijgen in

  • De drijfveren van de bank- en beleggingsadviseur
  • Je eigen risicohouding, risicoacceptatie en risicoprofiel
  • Praktische zaken en wettelijke verplichtingen op het gebied van beleggen
  • Het onderhouden van je eigen beleggingsportefeuille

In de workshop komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde: beleggen in Nederland (toezicht en spelers), wat betekent de zorgplicht (voor jou, maar vooral voor je adviseur), hoe wordt een risicoprofiel bepaald en wat is het verband tussen beleggingsvormen en risico (een obligatie kan je 100% verlies opleveren). De workshop is bestemd voor ondernemers, medewerkers verantwoordelijk voor beleggingen en voor iedereen die overtollig werkkapitaal en andere reserves in eigen beheer wil beleggen.    

 

 

Tags: Finance

Waar, wanneer en hoe laat?

Er is geen datum bekend.

Inschrijven

Het is nog niet mogelijk om in te schrijven.